זה בן או בת? אנשים שואלים כשרואים תינוק. או תינוקת.
אך מה שהפך לסמל המסיים את הסאגה המביכה הזו, זה הצבע הורוד. ברגע שהתינוק עטוף בגדים ורודים- מייד כולם יודעים, זו בת. תינוקת. וכולם נושמים לרווחה נוכח המבוכה שהייתה יכולה להיווצר (:
אולי שמת לב, אבל הצבע הורוד, שהיה פעם צבע שאפשר היה לראות כ״תינוקי״ יותר, הלך ותפס תאוצה בזמן האחרון.
כלומר, עדיין זהן צבע שמבדיל מגדרית תינוקות, אך אט אט הוא הפך לצבע שולט בארון הנשי דווקא, ולא רק של ילדות, ובשנה האחרונה אף הגדיל לעשות והפך לאחד מהצבעים השולטים ביותר באאוטפיט הנשי בעולם.
למעשה, הוא עשה קאמבק. אם פעם הצבע הורוד היה נחשב נשי, עד כה הוא הפך להיות סמל ילדותי, לגילאים נמוכים יותר, וברגע שנשים הרגישו שהן עוברות את המעבר הזה, בין ילדה לאישה, המון מהצבע הורוד הוסר מהמדף שלהן. זהו בעצם סוג של סמל נסתר לסיום הילדיות, והתחלת הנשיות.
אך לא עוד. הצבע הורוד חזר אלינו בגדול.
אז, איך זה קרה בעצם?
פתאום כולם שמעו על הסרט ברבי. פתאום כולן רצו להיות ברבי. זה אפילו הפך לטרנדי למדיי להגיע להקרנות עצמן בבגדי ברבי ורודים, שהפכו לסמל.
לא רק ברבי
בתחילה, התנערו הנשים מן הצבע הורוד, והתחברו למהפך העולמי בו נשים שוות זכויות, כך שהאופנה הפכה והתקרבה לזכרית. לאחר מכן, חזרו הנשים לבגדים הנחשבים יותר ״נשיים״, אך ממקום אחר.
ועכשיו, נדמה שהמגמה חוזרת להיות יותר ״בובתית״ כדוגמת ברבי, אך ממקום חזק. ממקום של נשים שאינן מוכנות יותר לשתוק, להיות רק יפות,
הפעם יש כאן צבע ורוד עם אמירה ברורה- אנחנו גם וגם. גם יפות וגם חכמות. גם נוצצות ויפות כמו בובות, וגם מלאות דעות ורצונות.
לסיכום, בדרך כלל כשמאזנים חוזרות לעצמן, משמעות הדבר שהתרחש איזשהו סיבוב בעולם, והצירים חוזרים למקומם- ממקום אחר.
ולכן אפשר להניח שהחזרה לצבע הורוד כסמל נשי, מסמלת נקודת ניצחון במאבק הנשי.
היכולת להרפות חזרה לצבע הורוד, מבלי לחשוש שהוא יגדיר את הנשיות כמשהו בובתי ותו לא, מאפשרת לנשים לחזור לנשום, ולהנות מהצבע הורוד מבלי לחשוש שהוא מגדיר אותן כמשהו שטחי או בובתי.
ורק מתוך מקום כזה, אפשר ללבוש את הצבע הכיפי ביותר, החי, הנוצץ, והמלא סטייל הזה.
תהני (: